Kjalvegur 2019: prologue, route and arrival

The Kjalvegur is one of the main roads in the Icelandic highlands…
25. September 2022/by Elisabeth & Markus
Delphinschule vor Saint-Pierre

One more thing …

We had planned to go on a whale tour on Reunion already in advance.…
10. July 2022/by Elisabeth
Wald im Abstieg nach Basse Vallée

Day 14 and some more days at the coast

After a speedy breakfast, we lace up our hiking boots for the…
10. July 2022/by Elisabeth
Blick auf die südliche Küste in Richtung Basse Vallée

Day 13: From the Gîte du Volcan to the Gîte de Basse Vallée

Today is day 13 of our tour across the island, and at the same…
10. July 2022/by Elisabeth
Immer den weißen Punkten nach...

Day 12: Piton de la Fournaise

The only 3,000er of the island, the extinct volcano Piton des…
10. July 2022/by Markus
Piton Chisny

Day 11: From Bourg Murat to the Gîte du Volcan

The vegetation zones of today's route can be described as follows:…
10. July 2022/by Elisabeth
Leuchtende Farben links und rechts des Weges

Day 10 – Part II: Descent to Bourg-Murat

This post is not called part II by chance – who missed the…
10. July 2022/by Markus
Seflie am Gipfel des Piton des Neiges (3.070 m)

Day 10 – Part I: Climbing the Piton des Neiges

Traditionally, Piton des Neiges is climbed before daybreak to…
10. July 2022/by Markus
Aufstieg zum Piton des Neiges

Day 9: Piton des Neiges (Basecamp)

The next big challenge is the summit tour of Piton des Neiges,…
26. April 2022/by Elisabeth
Bartflechten

Day 7 und 8: Cilaos and a resting day in Cilaos

In the morning, the ascent from Marla (1629 m) to the Col du…
13. April 2022/by Elisabeth
Abstieg zum Rivière des Galets (Blick zurück auf den Weg)

Day 6: Roche Plate – Marla (via La Nouvelle)

From Roche Plate there are two paths that lead to Marla. On the…
10. April 2022/by Markus
Îlet des Lataniers, auf der anderen Seite wieder Grand-Place. Rechts im Bild der Piton des Calumets, im Bildhintergrund der Morne de Fourche.

Day 5: Grand Place Cayenne – Roche Plate (via Îlet des Orangers)

After breakfast (baguette, butter, jam, tea), we start today's…
15. March 2022/by Elisabeth
Load more